בית רופאים וטרינרים חניאל
דר עופר דוייב וטרינר חניאל
צור קשר - טלפון חירום זמין 24/7 -
054-302-3036
ברכותינו על הצטרפות כלב חדש למשפחתכם
קבלת הגור:
רצוי לאמץ גור מעל גיל 8 שבועות, לאחר שנגמל מחלב האם. הימים הראשונים בביתכם צפויים להיות קשים לגור. מצד אחד הוא נפרד מאמו ומאחיו לשגר ומצד שני הוא מגיע למקום חדש ולאנשים זרים. לכן בימים הראשונים הגור עלול להיות מפוחד וחסר מנוחה ויש לתת לו תשומת לב רבה, חום ואהבה.
תזונה:
הגור צריך לאכול מזון לגורים בלבד. ישנן חברות מזון רבות המייצרות מזון לגורי כלבים. חשוב לוודא כי המזון הוא של חברה מוכרת ואמינה. אין צורך בתוספת ויטמינים ומינרלים (אלא אם הומלץ לכם אחרת ע"י הוטרינר).
מומלץ מאוד להרגיל את הכלב כבר מגיל צעיר לא לאכול "שאריות" מהאוכל שלכם , הרבה מסוגי המזון שלנו יכולים לגרום לבעיות במערכת העיכול של הכלב, וכן הכלב ילמד לדרוש את המזון שלכם גם כאשר יגדל. המנה היומית של האוכל אותה צריך הכלב לקבל נקבעת ע"פ גילו ומשקלו ולכן היא גדלה ככל שהכלב גדל. על גב שק האוכל תמצאו טבלה המראה את כמות האוכל שהכלב צריך לקבל. את המנה היומית מומלץ לחלק בהתחלה ל-4 ארוחות ביום, כיוון שגור קטן מתקשה לאכול את כל כמות המזון אותה הוא צריך בבת אחת, וכן ע"מ שהגור יישאר שבע במשך כל היום. בגיל חצי שנה ניתן לחלק את המנה היומית ל-2 ארוחות ביום ובהמשך ניתן לעבור לארוחה אחת ביום. במידה ועוברים מסוג מזון אחד לשני, יש לבצע את המעבר בהדרגה (הדבר נכון גם לגבי כלבים בוגרים) על פני 3-4 ימים כאשר כל פעם מעלים את אחוז המזון החדש במנה.
מספר כללים חשובים:
-
יש לוודא שלכלב יש מים טריים בכלי כל הזמן.
-
אין לתת לגור תוספות מזון (כגון קלציום וויטמינים) ללא המלצת וטרינר- הוספת תוספים אלו באופן עצמאי עלולה לפגום בהתפתחות השלד של הגור.
-
אין לתת לכלב (בכל הגילאים) – עצמות (עוף/ בקר/ דג), בשר עוף/ בקר/ דג או ביצה לא מבושל/ת, שוקולד, מזון המכיל שום, בצל, ברוקולי, כרובית, ענבים. בכל מקרה לא מומלץ לתת לכלב מזון בייתי אלא מזון מסחרי בלבד.
-
יש להרחיק מגורים צעצועי ילדים (כגון מוצצים), חומרי ואביזרי ניקוי, שקיות ניילון. הגור עלול ללעוס ולבלוע אותם והדבר עלול להביא להרעלה וסתימת מעיים.
-
אין לתת תרופות ללא התייעצות עם וטרינר – ישנן תרופות שבהן אנו משתמשים באופן שגרתי אך הן רעילות לכלבים.
טיפול רפואי:
מומלץ להביא את הכלב לבדיקה רפואית עם הגעתו אליכם.
תילוע – כלבים עלולים לסבול ממספר סוגים של תולעי מעיים שחלקם עלול להדביק בני אדם. חשוב לתת טיפול נגד תולעים פעם בחצי שנה. הטיפול חשוב במיוחד בגורים כיוון שהם רגישים יותר לתולעים ואף עלולים לסבול מרזון ושלשולים בעקבות נגיעות בתולעים.
חיסון משושה – חיסון זה מקנה הגנה כנגד שש מחלות שונות (ולכן הוא מכונה "משושה"). חלק ממחלות אלו פוגעות בעיקר בגורים ובמקרים חמורים הן עלולות לגרום למותו של הגור (פרוו, כלבלבת – דסטמפר, דלקת כבד נגיפית). מחלות אלו שכיחות ביותר וכלבים רבים שאינם מחוסנים חולים בהן, לכן חשוב מאוד לחסן את הגור. את חיסון המשושה הראשון מומלץ לתת בגיל 6-8 שבועות ואח"כ מומלץ לתת שני חיסונים נוספים בהפרש של חודש . לאחר סיום סדרת החיסונים יש להמשיך ולחסן את הכלב אחת לשנה – כדי לחזק את החיסון הקיים. הסיבה לכך שגורים נזקקים ל-3 חיסונים היא שמערכת החיסון שלהם אינה מפותחת וחיסון בודד לא יקנה הגנה מספקת, מצד שני אם נחכה עד שמערכת החיסון תתפתח מספיק אנו נאריך את התקופה בה הגור עלול להדבק במחלות אלו, שכאמור הן מסוכנות ואף עלולות להביא למותו. חשוב לזכור כי עד אשר הגור לא משלים את סדרת החיסונים הוא אינו מחוסן לחלוטין ולכן יש לשמור עליו שלא יבוא במגע עם כלבים אחרים או עם הפרשותיהם.
חיסון כלבת – על פי חוק כל כלב חייב לקבל חיסון נגד כלבת פעם בשנה. במידה וכלבכם לא חוסן לכלבת בשנה האחרונה אתם צפויים לקבל קנס כספי וכלבכם יילקח להסגר (שאף הוא כרוך בתשלום...). יש לתת את חיסון הכלבת הראשון בגיל 3-6 חודשים.
ניתנת הנחה על תשלום החיסון לכלבים מסורסים וכלבות מעוקרות.
חיסון נגד שעלת המכלאות – שעלת המכלאות היא מחלה נפוצה ומדבקת הגורמת לדלקת בקנה הנשימה. סימניה הם שיעולים יבשים קשים " כאילו נתקע לכלב משהו בגרון". .. קיים חיסון למחלה אך הוא שנוי במחלוקת, מידע לגביו ניתן לקבל במרפאה.
טיפול מונע לתולעת הפארק – מחלה זו חדשה יחסית בארץ והיא הופכת שכיחה ביותר. היא קטלנית במידה ואינה מאובחנת בזמן. לצערנו באזור זה המחלה שכיחה מאוד ולכן חשוב ביותר לתת את הטיפול המונע. טיפול זה כולל זריקה הניתנת אחת לחודשיים.
טיפול שוטף נגד פרעושים וקרציות- "אורחים" לא קרואים המלווים את הכלב לאורך כל חייו. הטיפול המניעתי חשוב לאורך כל השנה ובעיקר בעונה החמה. פרעושים הינם הגורם העיקרי לאלרגיה בכלב בארץ, ובמקרים קיצוניים/ כלבים קטנים יכולים להביא לאנמיה. הקרציות הן נשאיות של מספר מחוללי מחלה, הנפוץ ביניהן הוא חיידק הגורם לקדחת הקרציות. מחלת חום הגורמת לירידה במספר הטסיות ולעיתים אנמיה בכלב. הקרציות יכולות בעצמן לגרום לאבדן דם והן, כמו גם הפרעושים, יכולים לעבור גם לשאר בני הבית. קיימים מספר פתרונות לטיפול יעיל נגד פרעושים וקרציות. נשמח לייעץ ולהתאים לכלבכם את הטיפול המתאים.
הגיינה:
כלבים אינם זקוקים למקלחת באופן שוטף. במקרים בהם נדרשת רחצה יש לשטוף את הכלב בשמפו כלבים או בסבון תינוקות.
ייחום:
הייחום הראשון עלול להופיע מגיל חצי שנה. בגזעים גדולים הייחום הראשון יופיע בגיל מאוחר יותר מאשר בגזעים קטנים. מצב בריאותי גרוע עלול לדחות את הופעת הייחום. הייחומים הבאים יופיעו לרוב כל 5-7 חודשים. אנו ממליצים בחום לעקר את הכלבה לפני הייחום הראשון.
סימני הייחום – איבר המין מתנפח ומתחילה ממנו הפרשה דמית. כמו כן כלבים רבים יראו עניין רב בכלבה (מספר כלבים עלולים להראות עניין גם בכם כיוון שריח הכלבה ידבק אליכם...). משך הייחום הוא בין שבועיים לחודש ובתקופה זו מומלץ להרחיק את הכלבה מזכרים. במידה ואתם מעוניינים בגורים מומלץ לא להרביע את הכלבה בייחומים הראשונים. לייעוץ לגבי מועד ההרבעה אנא פנו למרפאה.
עיקור:
מומלץ מאוד לעקר כלבות בגיל צעיר עוד לפני הייחום הראשון. מחקרים הראו שעיקור בגיל צעיר מוריד משמעותית (ב- 80%) את הסיכוי לפתח דלקת רחם וגידולי עטין (שהם בין הגידולים השכיחים ביותר בכלבות). וכן הוכח שעיקור בגיל צעיר מאריך חיים.
יש לזכור שכלבות אינן נשים! יצר האמהות שלהן זמני וחולף וגורים רבים מוצאים את עצמם ברחוב...
סירוס:
מומלץ מאוד לסרס את הכלב בגיל צעיר. עם הבגרות המינית הכלב יראה עניין בכלבות מיוחמות ואף ינסה לברוח מהבית במידה וישנה כלבה מיוחמת באזור, הוא יסמן את אזור מגוריו בשתן ועלול להשתתף בקרבות עם זכרים אחרים על הטריטוריה.
מומלץ לסרס את הכלב בגיל צעיר לפני שלמד מה היא התנהגות זכרית טריטוריאלית.
כלבים לא מסורסים בעלי סיכון גבוה יותר לבעיות פרוסטטה (ערמונית) בגיל מבוגר.
**כמו כן נקבה מעוקרת וזכר מסורס זכאים להנחה משמעותית באגרת הרישוי של חיסון הכלבת.
נשמח לעזור ולענות על שאלות נוספות דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה,דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל,דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב ודר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה,טרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה,דר עור דוייב וטרינר חדר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, ניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה, דר עור דוייב וטרינר חניאל, דר עופר דוייב וטרינר כפר יונה,